Arriba la tecnologia 4G i 5G - duplicat

Dilluns, 13 de març de 2023 a les 00:00

Connexions mòbils més ràpides i millor cobertura gràcies al desplegament 4G i 5G

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone y Orange, han anunciat que durant les properes setmanes duran a termes el procés d'implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació, 4G i 5G, dins les freqüències de 800 i 700 MHz, respectivament, la qual cosa hauria de permetre gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat amb  una millor cobertura a l'interior dels edificis i major extensió geogràfica.

Per tal de garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb  la televisió digital terrestre (TDT), Llega700 és l'entitat creada per les operadores per solucionar qualsevol afectació en la recepció de la senyal  de televisió.

El procés d'implantació s'està realitzant de forma gradual per tota la geografia nacional. 
Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis hi ha disponible el següent enllaç https://www.llega700.es/contacto_mapa.php

El desplegament s'emmarca en el que disposa el Reial Decret 579/2019, d'11 d'octubre, a partir del qual es va procedir a alliberar les freqüències entre 694 i 790 MHz (canals 49 al
60 d'UHF) que fins aquest moment s'utilitzaven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com Segon Dividend Digital. A partir d'aleshores, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per oferirels seus serveis de telefonia mòbil de nova generació.

Principals avantatges: més i millor cobertura
Amb la nova xarxa mòbil  s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant pel que fa a la velocitat de descàrrega, com pel que fa a l'enviament de dades (fotografies, música o continguts audiovisuals d'alta definició) o permetre treure el màxim rendiment a aplicacions online, com els videojocs.

La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents en la geografia del país on tradicionalment hi havia mancances pel que fa a la cobertura. La segona, és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

La nova generació també facilita la introducció de nous serveis en l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimedia o l'ús de la videotrucada, entre d'altres.

A més, la major cobertura que assoleix el desplegament a les freqüències de 700 y 800 MHz millorarà el servei a l'interior dels edificis i serà la que permetrà estendre geogràficament el servei de forma eficient.

Garantint la compatibilitat de la xarxa mòbil de nova generació i la TDT
Llega700 és l'entitat gestora encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió mòbil 4G i 5G a les freqüències de 800 i 700 MHz, respectivament, i la recepció del servei de TDT.

Para garantir aquesta compatibilitat, Llega700 ofereix a la ciutadania un seguit de serveis gratuïts, d'entre els quals un procediment correctiu posterior a l'encesa de les estacions, pel qual llega700 s'encarregarà d'atendre als usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions sense cap cost.

Para gestionar aquests serveis, es posa a disposició de la ciutadania un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega700.es

Més informació:
prensa@llega700.es
@llega700

Darrera actualització: 13.03.2023 | 09:29